بررسی بخش Enhancements در سرچ کنسول
یکی دیگر از مواردی که در سرچ کنسول برای سئو نیاز است، آشنایی با گزارش Enhancements سرچ کنسول گوگل است. این بخش اطلاعات مهمی درباره وبسایتتان به شما ارائه می دهد. به عنوان یک متخصص سئو، می توانید از این بخش، برای انجام کارهای زیادی در کنسول جستجوی گوگل، استفاده کنید. این گزارش ها، در راستای عملکرد وبسایت شما استفاده می شوند که همان گزارش های rich cards در وب مستر تولز است. تب گزارش Enhancements سرچ کنسول گوگل در نوار منو سمت چپ را انتخاب کنید تا همه ی گزارش ها و ابزارها را مشاهده کنید.
در این مقاله، از مجموعه آموزش های سرچ کنسول، بخش گزارش Enhancements سرچ کنسول گوگل را مورد بررسی قرار می دهیم. پس تا انتهای مقاله، با ما همراه باشید.
Core Web Vitals
گزارش Core Web Vitals چیست؟
در می 2020، گوگل، گزارش Core Web Vitals را در کنسول جستجوی گوگل، در بخش گزارش Enhancements منتشر کرد. گزارش Core Web Vitals به منظور نشان دادن کیفیت تجربه یک کاربر، در سایت شما است.
گزارش ها، بر اساس موبایل و دسکتاپ تجزیه می شود.
گزارش Core Web Vital در سرج کنسول گوگل، بر اساس بزرگترین رنگ محتوا (LCP)، تاخیر ورودی اول (FID) و تغییر چیدمان تجمعی (CLS)، تقسیمبندی میشود.
نحوه استفاده از گزارش Core Web Vitals در کنسول جستجوی گوگل
اگر URL هایی دارید که دارای ایراد هستند و از نظر عملکرد ضعیف هستند، ابتدا باید با آن ها را برطرف کنید. وقتی مشکل حل شد، مجدداً میتوانید در کنسول جستجوی Google ارسال کنید تا ببینید آیا Google این مشکل را پذیرفته است یا خیر.
هنگام مشاهده این گزارش، می توانید ببینید که چگونه گوگل، رفتار کاربران خود را با جزئیات تمام مورد بررسی قرار می دهد. بطورکلی، برای گوگل، کاربر نقش مهمی دارد.
قابلیت استفاده از موبایل (Mobile Usability)
گزارش استفاده از موبایل چیست؟
گوگل، گزارش استفاده از تلفن همراه در کنسول جستجوی گوگل را، درست قبل از هرچیزی، به عنوان اولین شاخص تلفن همراه راه اندازی کرد. گزارش قابلیت استفاده از موبایل به شما این فرصت را می دهد که هر گونه مشکل ایجاد شده در موبایل را، عیب یابی کنید.
چگونه می توانم مشکلات گزارش استفاده از تلفن همراه را، برطرف کنم؟
چیزی که بهعنوان یک استراتژی، برای طراحی یک وبسایت، نیاز است، افزایش سرعت لود صفحه و متناسب بودن فاصله المان ها به یکدیگر است تا قابلیت کلیک برای کاربران صفحه وب مربوطه افزایش یابد. در نتیجه رعایت چنین مواردی به تجربه خوشایند کاربری و به بهینه شدن سئو سایت شما کمک می کند.
طراحی ضعیف یک وبسایت، می تواند ترافیک سازمان یافته گوگل را از بین ببرد و باعث افت تعداد کاربران وبسایت مربوطه شود، در نهایت این موضوع افت رتبه وبسایت، در نتایج جستجو را به همراه خواهد داشت.
در زیر به برخی از گزارشات مربوط به این قسمت و چگونگی رفع آن اشاره می کنیم:
- محتوای گسترده تر از صفحه: مطمئن شوید که صفحات شما، برای مشاهده کامل، نیازی به پیمایش یا اسکرول افقی ندارند.
- عناصر قابل کلیک خیلی نزدیک به هم، در وبسایت شما وجود نداشته باشد: مطمئن شوید پیوندها و دکمه های شما، به اندازه کافی از هم فاصله دارند.
- متاتگ Viewport به درستی وارد شده باشد : مطمئن شوید که صفحات شما، از متا تگ ویوپورت (meta viewport tag)، برای تنظیم ابعاد وبسایت، براساس دستگاه استفاده شده توسط بازدیدکنندگان، استفاده می کند.
صفحات موبایل تسریع شده (Accelerated Mobile Pages)
گزارش AMP چیست؟
امروزه با توجه به افزایش استفاده کاربران از موبایل، رقابت بر سر دیده شدن در نتایج جستجو نیز اقزایش یافته است. یکی از معیار های قرارگیری در جایگاه مناسب، افزایش سرعت بارگزاری صفحات وبسایت است، تا کاربران در کمترین زمان ممکن ( گاهی زیر 4 ثانیه ) بتوانند به هدف خود دست یابند. استفاده از AMP به افزایش سرعت لود صفخات وبسایت ما در دستگاه موبایل کمک می کند. AMP، زمان بارگذاری صفحه را افزایش می دهد و باعث افزایش رتبه موبایل می شود و یا حتی عملکرد سرور را بهبود می بخشد.
همچنین اخیراً، گوگل اعلام کرده است که کنسول جستجوی گوگل، اکنون تصاویری را که با ویژگی “swipe to visit” در دسترس کاربران هستند، ردیابی خواهد کرد و گزارشات مربوط به این بخش را در سرچ کنسول در اختیار مالک سایت قرار می دهد. می توانید این ویژگی را در گزارش های AMP سرج کنسول مشاهده کنید. بنابراین با دیدن هرگونه خطا در این قسمت، می توانید سریعا آن را رفع نمایید و الگوهای سایت و سایر مشکلات پیادهسازی را که بر صفحات AMP شما تأثیر میگذارد، مشاهده کنید.
در اینجا نگاهی به گزارش AMP در کنسول جستجوی گوگل می اندازیم.
همچنین در صورت ایجاد تغییرات بزرگ، میتوانید از ابزار تست AMP، استفاده کنید. همچنین اگر از reach result در وبسایت خود استفاده میکنید، مشکلاتی را که در مورد صفحات AMP فهرست شده است را نیز در آن بخش مشاهده خواهید کرد. لازم به ذکر است که شما قادر خواهید بود تا نتایج AMP را در گزارش عملکرد، فیلتر کنید.
Breadcrumbs در Enhancements سرچ کنسول گوگل
Breadcrumbs در کنسول جستجوی گوگل به ما چه می گوید؟
گزارش Breadcrumbs در کنسول جستجوی گوگل، در سپتامبر 2019 منتشر شد. این گزارش، به صاحبان وب سایت کمک می کند تا هر گونه مشکلی را که ممکن است مانع از نمایش در SERP (نتایج جستجو) شود، را برطرف کنند و هر صاحب وب سایتی می تواند مشکلات موجود در اجرای این بخش را بررسی و رفع نماید. شما کدهای مربوطه را به سایت خود اضافه کرده اید، اما هنوز وبسایت شما، در SERP ها نمایش داده نمی شود. خوشبختانه، گوگل تمام کارهای سخت را برای ما آسان کرده است. پس از اینکه کد را به وب سایت خود اضافه کردید، به کنسول جستجوی Google > Enhancements > Breadcrumbs بروید تا خطاها را بررسی کنید. این گزارش شامل تمام خطاهای داده های ساختار یافته (structure data) و تعداد URL هایی است که تحت تأثیر خطاها قرار گرفته اند.
در داشبورد کنسول جستجوی گوگل، این چیزی است که مشاهده خواهید کرد:
و اما چگونه می توانیم، گزارش Breadcrumbs را در کنسول جستجوی گوگل برطرف کنیم؟
مهم نیست که از چه داده های ساختاری و برای چه وبسایتی از breadcrumbs استفاده کرده اید. از کسب و کار محلی گرفته تا پست های وبلاگ، کتاب یک نویسنده، سازمان و ….
داده های ساختاری Breadcrumb، صفحات شما را علامت گذاری می کند تا به موتورهای جستجو بگویند چه اطلاعاتی را به کاربران نمایش دهند. این سلسله مراتب، در درون سایت شما وجود دارد. این گزارش Breadcrumb همچنین، به شما می گوید که اگر وبسایت شما در SERP نمایش داده نمی شود، علت آن چیست و چگونه آن را بررسی کنید. توجه نکردن به خطاهای breadcrumbs و داده های ساختار یافته تاثیری در رتبه بندی سایت شما در نتایج جستجو ندارد، اما قطعا توجه به خطاها و رفع هرگونه مشکل در این بخش به جایگاه گرفتن شما در نتایج جستجو کمک خواهد کرد.
Rich Results
نتایج Rich در کنسول جستجوی گوگل چیست؟
آخرین باری که موضوعی را، در گوشی هوشمند خود جستجو کردید، چه زمانی بود؟
در حالت کلی، زمان و مکان برای مشاهده reach result در SERP وجود دارد – اگر دنبال یک دستور غذا، دوره آموزشی، فیلم (تلویزیون گزارش نشده) یا حتی شغل هستید و اگر شما از آن دسته از متخصصان سئو هستید که دوست دارید خطاها و عملکرد reach result خود را که به سختی به دست آورده اید ارزیابی کنید، Rich Results سرچ کنسول گوگل، می تواند بهترین انتخاب باشد. این گزارش به شما نشان می دهد که چه تعداد از reach result، ایندکس شده است و آیا خطاهای مهمی وجود دارد یا خیر. گزارش reach result در سرچ کنسول گوگل، دادههای ساختار یافتهتری مانند جزئیات بیشتری در مورد محصول، جعبه جستجو، لینک های داخلی سایت و … را گزارش میدهد
دقت کنید که شما نمیتوانید برای همه صفحات سایت خود، reach result ایجاد کنید. از فواید reach result، استفاده از دادههای طرحواره برای نمایش محتوا که در قالبی جذابتر استفاده میکنند. reach result نیز بسته به نوع نشانه گذاری ساختاری که از آن استفاده می کنید به گزارش های جداگانه تقسیم می شوند. این گزارش، به شما این امکان را می دهد تا ویژگی های مختلفی مانند آموزش، تجربه، Experience In Place Of Education، Base Salary و موارد دیگر را علامت گذاری کنید. هنگامی که reach result خود را ایجاد کردید، می توانید از این گزارش استفاده کنید تا ببینید چه کارت هایی ایندکس می شوند و آیا خطایی بین آن ها وجود دارد یا خیر و درنهایت، می توانید از ابزار بازرسی URL استفاده کنید و می بایست بدانید که اگر در کنسول جستجوی گوگل خطا می بینید، به احتمال زیاد reach result شما در SERP، نمایش داده نمی شوند.
در قسمت بعدی این مقاله با عنوان ” گزارش Review Snippets در سرچ کنسول گوگل “ بخش Review Snippets، از سری مباحث سرچ کنسول را مورد بررسی قرار می دهیم. این گزارش به شما این امکان را می دهد تا خطاها را در وبسایت، خود علامت گذاری کنید. علاوه بر این، اگر مشکلی را برطرف کنید، می توانید از گزارش برای تأیید اعتبار آن استفاده کنید. پس در ادامه، با ما همراه باشید.
منبع:
https://www.searchenginejournal.com/google-search-console-guide/#close