راهنمای جامع و کامل جستجو کنسول گوگل برای سئوکاران
سرچ کنسول، یک سرویس رایگان ارائه شده، توسط شرکت گوگل است که به شما کمک می کند تا سایت خود را نظارت و بررسی کنید. برای اینکه همواره از وضعیت وبسایت خود، در نتایج جستجوی گوگل اطلاع داشته باشید و در صدر نتایج قرار بگیرید، حتما وبسایت خود را در سرچ کنسول ثبت نمایید. برای استفاده از خدمات، نیازی به پرداخت هزینه، در سرچ کنسول ندارید.
در حالت کلی، این سایت به شما کمک می کند تا ببینید، گوگل چگونه وبسایت شما را مورد بررسی قرار می دهد و به شما نشان می دهد که چه اقداماتی باید، برای بهبود سایت خود انجام دهید.
این وبلاگ یک راهنمای جامعی برای شماست و شامل همه مواردی است که باید در مورد بخشهای کلیدی سرچ کنسول گوگل بدانید، همچنین نکاتی در مورد نحوه استفاده از آن را پوشش میدهد. پس، اگر به دنبال شناخت بهتر این ایزار هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
یکی مهم ترین اقدامات برای سئو و بررسی روند نتایج موتورعای جستجو، سرچ کنسول است. این ابزار به شما کمک می کند، تا عملکرد وبسایت خود را بسنجید و از وضعیت و سازگاری وبسایت خود، با موتور جستجوی گوگل، اطمینان حاصل کنید و به بهترین ابزارها و آمارهای ممکن دسترسی پیدا کنید.
این سایت، در ابتدا با نام Google Webmaster Tools نزدیک به یک دهه شناخته می شد اما در سال 2015، مجموعه ابزارهای خود را به عنوان کنسول جستجوی گوگل، تغییر نام داد.
در این مقاله، که در چند سری آماده گردیده است، یک شناخت کامل از اصول اولیه را خواهید یافت. از ابزار بازرسی (URL Inspection Tool) URL گرفته تا گزارش Coverage که با کمک آن، سئوی خود را مرتباً ارتقا میدهید.
Overview Report
گزارش overview، در کنسول جستجوی گوگل چیست و چه اقدامی انجام می دهد ؟
گزارش overview، در کنسول جستجوی گوگل به شرح زیر است :
- Performance
- Coverage
- Experience
- Enhancements
در ادامه، هر یک از این گزارشها را عمیقتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
URL Inspection Tool
ابزار بازرسی URL چیست؟
ابزار URL Inspection، ممکن است یکی از موارد به شدت کاربردی و جذاب می باشد. زیرا می توانید ببینید، گوگل چگونه وب سایت شما را آنالیز می کند. علاوه بر این، به شما این امکان را می دهد که نحوه پردازش گوگل، از وبسایت خود را مورد بررسی قرار دهید.
اگر یک پست وبلاگ جدیدی منتشر کردهاید یا یک صفحه وب را دوباره طراحی کردهاید، میتوانید از این ابزار بازرسی URL برای ارسال نشانی وب برای ارسال سیگنال به Google برای خزیدن آن صفحه استفاده کنید.
این رفتار، شبیه به ابزار Fetch as Google در GSC قدیمی است.
نحوه استفاده از ابزار بازرسی URL:
برای استفاده از ابزار بازرسی URL، URL مدنظر خود را به نوار جستجوی بالای کنسول جستجوی گوگل، مشابه تصویر زیر، اضافه کنید:
سپس، شما باید گزارشی مانند این تصویر، ببینید:
گوگل، لیستی از ویژگی های وبسایت شما را در این ابزار منتشر می کند که می توانید در اینجا بخوانید. ما از ابزار بازرسی URL استفاده می کنیم، تا بیشتر متوجه شویم که گوگل چگونه در وبسایت ما خزیده است.
به عنوان مثال، می توانید ببینید آخرین بار چه زمانی گوگل، در صفحه وب شما خزیده است که می تواند به تشریح نوسانات در SERP ها کمک کند.
کاربردهای دیگر ابزار بازرسی URL:
- یک صفحه وب قدیمی را به روزرسانی کنید. (Update an old webpage)
- بخش جدیدی از وب سایت خود را، راه اندازی کنید. (Launch a new section of your website)
- طراحی جدید موبایل را، معرفی کنید. (Introduce a new mobile design)
- فایل robots.txt به روز شد. (Updated robots.txt file)
- تگ های rel=canonical پیاده سازی شده است. (Implemented rel=canonical tags)
- انتقال از HTTP به HTTPS
Performance
در ابزار سرچ کنسول گوگل، در گزارش Performance، اطلاعاتی در مورد نتایج جستجو را مشاهده خواهید کرد.
بهعلاوه، میتوانید نتایج را بر اساس موارد زیر فیلتر کنید و به صورت جزئیات :
- Job posting
- Rich results
- AMP pages
- Non-rich AMP results
- News
گوگل همچنان در حال بروزرسانی است و به افزودن فیلترهای جستجوی بیشتری ادامه می دهد. همچنین یک ویژگی بهرهوری منتشر کرده است که به شما این امکان را میدهد، هنگام مشاهده این گزارش، یک URL را کپی کنید، در یک برگه جدید باز کنید و آن را بررسی کنید.
چه گزارش هایی می توانید با نتایج جستجو، در کنسول جستجوی گوگل بسازید؟
معمولا داده های قدیمی تر، یک راه عالی برای دریافت یک نمای کلی سریع تر از عملکرد وب سایت و محتوای خود در SERP ها است. اگر در حال ساخت وبسایتی با صفحات گسترده هستید، حتما این را امتحان کنید. در اینجا مجموعه ای کامل از دستگاه هایی را مشاهده میکنید که که اخیرا در تاریخ مشخصی، وارد سایت شما شدند:
می توانید از این داده ها برای شناسایی های زیر استفاده کنید:
- صفحات با عملکرد برتر (Top-performing pages)
- صفحات با CTR پایین (Pages with low CTR)
- تعداد کلیک در هر کلمه کلیدی (The number of clicks per keyword)
- تعداد نمایش در هر کلمه کلیدی (The number of impressions per keyword)
به عنوان مثال، ما از این داده ها برای تعیین اینکه چه بخش هایی را باید اصلاح کنیم، استفاده می کنیم.
اگر صفحهای در وبسایت خودم، با بازدید بالا و یا کلیک کم دارم، ممکن است به این معنی باشد که عنوان یا توضیحات متا من باید بهبود یابد. از این بابت، خیلی می تواند مفید واقع شود.
شما همچنین می توانید از این قسمت از سرچ کنسول گوگل، عمیق تر به کلمات کلیدی بپردازید. برای مثال، اگر شرکت شما محصولی میفروشد، میتوانید بر اساس نام محصول در گزارش پرسشها فیلتر کنید.
همچنین میتوانید هنگام مقایسه دادهها، فیلتر دادهها را حتی بیشتر برش دهید تا بتوانید آنها را در کنار هم ببینید.
Discover
گزارش Discover در کنسول جستجوی گوگل چیست؟
گوگل، گزارش Discover را در آوریل 2019 معرفی کرد تا به ناشران بینش بیشتری در مورد چگونگی نوع محتوای آنها، توسط کاربران ارائه دهد.
نحوه استفاده از گزارش Discover:
اگر ناشر هستید، میتوانید از این گزارش برای درک نحوه تعامل کاربران با سایت شما در بخش Discover موبایل Google و از مرورگر دستگاه همراه Chrome استفاده کنید.
میتوانید بررسی کنید که چه نوع محتواهایی عملکرد خوبی دارند. محتوا، در مقایسه با سایر نتایج جستجوی قدیمی چگونه عمل میکند و کاربران چقدر از سایت شما بازدید میکنند. این گزارش همچنین شامل دادههای مربوط به موضوع AMP خواهد بود.
Google News
گزارش Google News در کنسول جستجوی گوگل چیست؟
سرچ کنسول گوگل، گزارش Google News را در ژانویه 2021 تحت بخش Performance منتشر کرد. بخش Google News، رفتار کاربر را در برنامههای Android، iOS و news.google.com ردیابی میکند.
چگونه از گزارش اخبار گوگل در سرچ کنسول گوگل استفاده کنیم؟
در گزارش Google News، میتوانید نمایشها، کلیکها و نرخ کلیک را بر اساس کشور، دستگاههای اتصال و تاریخ ببینید.
در این قسمت از مقاله در مورد Overview ،performance و URL Inspection را بررسی کردیم، در قسمت بعدی این مقاله با عنوان “بررسی بخش Index صفحات سایت در سرچ کنسول“ بخش ایندکس، از سرچ کنسول را مورد بررسی قرار می دهیم که این بخش برای وبسایت هایی مناسب است که بیشترین URL ها را دارند.
منبع:
https://www.searchenginejournal.com/google-search-console-guide/#close