آوین آویسا – خدمات سئو | فروشگاه اختصاصی | بلاک چین و رمزارزها
  • صفحه اصلی
  • خدمات ما
    • خدمات فروشگاه اختصاصی
    • خدمات سئو
    • خدمات بلاک‌چین و رمزارزها
    • خدمات ربات معامله‌گر
  • آخرین پروژه‌ها
  • وبلاگ
  • تازه های تکنولوژی
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • English
آوین آویسا – خدمات سئو | فروشگاه اختصاصی | بلاک چین و رمزارزها

اقتصاد رمزارزها و نظریه بازی ها

خانه / صفحه وبلاگ / بلاک‌چین و رمزارزها / اقتصاد رمزارزها و نظریه بازی ها

اقتصاد رمزارزها و نظریه بازی ها

توسط نویسنده آوین آویسا دربلاک‌چین و رمزارزها

می توان گفت نظریه بازی ها یکی از پایه های اصلی ارزهای دیجیتال است. با وجود ایفای نقش حیاتی آن در امنیت و پایداری رمزارزها، نظریه بازی ها در رمزارزها، از جنبه های مورد غفلت قرار گرفته شده در این سیستم ها است.

همزمان با افزایش علاقه و تمرکز بر توسعه ارزهای دیجیتال، نیروی تازه ای در توسعه و تجزیه و تحلیل نظریه بازی ها در رمزارزها ایجاد شده است.

این امر منجر به ایجاد یک گرایش جدید جالب به نام «اقتصاد رمزنگاری شده» شده است. نقش اساسی که مدل های نظریه بازی های کلاسیک و معاصر در اقتصاد رمزنگاری شده ایفا می کنند، برای درک پویایی تعاملات بین بازیکنان در سیستم رمزارزها حیاتی است. 

برای اینکه بتوانید نقشی که نظریه بازی در سیستم ارزهای دیجیتال دارد را بطور کامل درک کنید، بهتر است بدانید که نظریه بازی دقیقاً چیست و چگونه می‌توان آن را در طیف وسیعی از سناریوها به کار برد. 

نظریه بازی را می توان به عنوان یک عالم کوچک از رفتار انسان در شرایطی در نظر گرفت که در آن، ساختارها و مکانیسم های تشویقی خاصی می‌توانند منجر به رفتار قابل پیش بینی و صادقانه توسط بازیکنان شوند.

می‌توانید برای آشنایی بیشتر، مقاله ما با عنوان « نگاهی مقدماتی به نظریه بازی ها» را مطالعه کنید. 

اقتصاد رمزنگاری شده و نظریه بازی ها در رمزارزها

اقتصاد رمزنگاری شده را می‌توان ترکیبی از رمزنگاری، اقتصاد و مدل های تشویقی نظریه بازی ها در رمزارزها، که در پروتکل بلاک چین به منظور ایجاد یک سیستم امن، ثابت و پایدار طراحی شده اند، تعریف کرد. 

این مفهوم در واقع بسیار جدید است، اما وقتی واقعاً به عملکرد سیستم ارزهای دیجیتال توجه کنید، خواهید دید که حذف عوامل مخرب و ترویج رفتار صادقانه و بدون اعتماد در شبکه چقدر اهمیت دارد. 

بهترین مثال برای درک نقش اقتصاد رمزنگاری شده و نظریه بازی ها در رمزارزها، بیت کوین است. برای اینکه شبکه های بلاک چین، مانند بیت کوین، امن باقی بمانند و بتوانند در مورد بلاک چین به اجماع لازم برسند، باید قدرت تحمل خطای بیزانس را داشته باشند.

.

برای اینکه سیستم بتواند خطای بیزانس را تحمل کند، گره های غیر متمرکز باید بدون اعتماد به یکدیگر در مورد وضعیت فعلی بلاک چین به توافق برسند. 

انجام این کار بسیار دشوار است و خارج از حوزه رمزنگاری به کار گرفته شده در بلاک چین است. بخش رمزنگاری بلاک چین، برای پیوند بلوک های بلاک چین به یکدیگر استفاده می شود، نه این که اعتبار معاملات موجود در بلوک ها یا بلوک های رقیب با یکدیگر را بررسی کند.

بیت کوین این مشکل را از طریق مدل اجماع اثبات کار، PoW، حل می‌کند. ماینرهای بیت کوین، باید مسائل ریاضی محاسباتی سختی را حل کنند تا بتوانند پاداش استخراج بلوک جدید را بدست آورند. 

اولاُ هزینه ذاتی این فرآیند مصرف زیاد برق است، یک دارایی در دنیای واقعی با ارزش مالی. ثانیاً این راه حل باید توسط سایر ماینرهایی که به هیچکس اعتماد ندارند، تأیید شود. این دو عامل باعث می شوند زنجیر حاصل، ایمن باشد و دستکاری یا حمله به آن بسیار پرهزینه باشد. هرچه شبکه بزرگتر و غیر متمرکزتر شود، دشواری در انجام یک حمله داخلی یا خارجی بیشتر می‌شود. 

ساختارهای تشویقی مبتنی بر مکانیسم های نظریه بازی به موجب تشویق بازیکنان (کاربران و ماینرها) به رفتار صادقانه می‌شوند. علاوه بر این، برخی از مفاهیم انتزاعی نظریه بازی ها نیز، به طور نامحسوسی در پشت صحنه این سیستم ها به کار برده شده اند.

ماینرها

از ماینرها شروع می‌کنیم. مشوق اقتصادی آشکار ماینرها، پاداش بلوکی است که در ازای استخراج بلوک جدید دریافت می‌کنند. پاداش بلاک در حال حاضر ۶.۲۵ بیت کوین است. از آنجا که ماینرها پاداش خود را به صورت بیت کوین دریافت می‌کنند، به نفع آنهاست که ارزش بیت کوین افزایش یابد و شبکه معتبر و ایمن بماند. به این ترتیب تاثیر نظریه بازی ها بر رفتار ماینرها، موجب امنیت شبکه می‌شود.

آن ها به طور مداوم برق مصرف می‌کنند تا شانس برنده شدن بیت کوین داشته باشند. بنابراین، اگر از اقدامات مخرب برای حمله به شبکه و به خطر انداختن ارزش پاداش استفاده کنند، تلاش آن ها هزینه زیادی خواهد داشت. در واقع، انجام عمل غیر صادقانه نسبت به عمل صادقانه در سیستم بسیار گرانتر تمام می‌شود. 

این امر موجب می‌شود ماینرها همواره انگیزه زیادی برای حفظ اعتبار بلاکچین و کاهش عوامل مخرب در آن داشته باشند. در نتیجه یک شبکه امن ایجاد می‌شود.

ماینرها می توانند به طرق مختلف غیر صادقانه عمل کنند. ازجمله افزودن تراکنش های نامعتبر به بلوک‌ها یا استخراج روی بلوک های نامعتبر برای به دست آوردن بیتکوین بیشتر. با این حال، اینجاست که مکانیک های نظریه بازی به کار می‌آیند. بلوک های نامعتبر توسط اکثریت ماینرها در قالب یک بازی هماهنگ رد می‌شوند. پس از نظر مالی به نفع ماینرها است که در اکثریت باقی بمانند و به دلیل هزینه ذاتی و افزایش هزینه، سعی نکنند بلوک های نامعتبر ایجاد کنند.

نتیجه این بازی ها این است که بلاک چین بیت کوین دائماً در حالت تعادل نش قرار دارد. در نهایت، به دلیل این که اکثر ماینرها برای دستیابی به پایدارترین حالت شبکه و حفظ آن دائما به طور همزمان کار می‌کنند، سیستم می‌تواند خطای بیزانس را تحمل کند.

کاربران

حال ببینیم کاربران چگونه عمل می‌کنند. کاربران همواره ترجیح می‌دهند معاملاتشان روی طولانی ترین زنجیر ثبت شود. تمایل آنها برای طولانی ترین (و امن ترین) زنجیر، موجب ایجاد مفهومی به عنوان عقلانیت محدود (Bounded Rationality) شده است. شاید غیرمسئولانه باشد، اما اکثر کاربران تصور می کنند که مکانیسم های تشویقی همواره به درستی کار می کنند تا قدرت ماینرها را کنترل کنند.

برای مطالعه بیشتر در مورد اقتصاد رمزنگاری شده، مقاله ما با عنوان «اقتصاد رمزنگاری شده چیست؟» را مطالعه نمایید.

مشکلات مکانیک نظریه بازی ها در سیستم های توزیع شده

 با وجود ساختارهای تشویقی و مکانیک های نظریه بازی ها در رمزارزها که موجب رفتار صادقانه در شبکه بیت کوین می‌شوند، هنوز به برخی مسائل مهم مواجه می‌شویم. وجود مزارع استخراج موجب بروز مشکل متمرکزسازی می‌شوند و حفظ خودکار تعادل نش، سیستم را در خطر  حمله 51 درصد قرار می‌دهد. 

در این شرایط ماینرهای مخرب می‌توانند برای ایجاد فورک، به اندازه کافی قدرت هش شبکه را کنترل کنند. به این ترتیب بر بازی هماهنگی که توسط یک شبکه غیرمتمرکز از ماینرها انجام می شود، غلبه کنند. با توجه به این، شاید برخی مکانیسم های تشویقی را به دلیل عوارض منطقی که روی سیستم ایجاد می کنند، ضروری نباشند. یا تنها به عنوان آخرین راه حل سیستم رمزارز در نظر گرفته شوند.

مشکل تجربی مطرح شده توسط منتقدان این است که از نظر علمی، موفقیت مدل های نظریه بازی در این پلتفرم ها را نمی‌توان فقط از طریق تمرین تعیین کرد. برخی از مفروضات مدل های نظریه بازی در سیستم ارزهای دیجیتال، حول محدوده خاصی از افرادی که صادقانه یا غیر صادقانه رفتار می‌کنند، می‌چرخد.

پیش بینی امنیت پلتفرم بر فرض های ضمنی رفتار انسان می‌تواند خطرناک باشد. به ویژه هنگامی که نمونه‌ای برای فناوری یا مدل های در حال اجرا وجود ندارد.

بیت کوین به عنوان یک شبکه غیر متمرکز بر اساس مفهوم انتخاب ناهماهنگ ساخته شده است که در آن هماهنگی بین احزاب به اندازه تعامل طرفین با یکدیگر محدود می‌شود. مزارع استخراج متمرکز از این مفهوم پیروی نمی‌کنند که موجب یک نگرانی بزرگ در مورد امنیت شبکه می‌شود.

نتیجه

 کاربرد نظریه بازی ها در رمزارزها همچنان در حال توسعه می‌باشد. این موضوع  به زودی به یکی از جذاب ترین مفاهیم در این صنعت تبدیل خواهد شد. نقش آن در امنیت، اعتبار و قابل اجرا ساختن شبکه را نمی توان نادیده گرفت. موفقیت یا شکست این نظریه در نهایت در شبکه های غیرمتمرکز به صورت زنده و در زمان واقعی شدن پلتفرم های جدید و افزایش تعداد کاربران نمایان می شود. 

مطالعه در حوزه اقتصاد رمزنگاری شده تازه شروع شده است. پیامدهای این گرایش نه تنها بر سیستم رمزارزها، بلکه بر توسعه بیشتر خود مکانیک های نظریه بازی نیز تاثیرگذار است.

منبع:

https://blockonomi.com/game-theory/

  • اقتصاد رمزنگاری شده چیست؟
    قبلی نوشتهاقتصاد رمزنگاری شده چیست؟
  • بعدی نوشته۱۰ ترند مهم سئو ۲۰۲۱ که شما باید بدانید (2)
    اقتصاد رمزنگاری شده چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید (لغو پاسخ)

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

*
*

Copy